AcasăEconomie„La fel de vicleană ca oamenii”. Inteligența artificială ne păcălește deja, avertizează...

„La fel de vicleană ca oamenii”. Inteligența artificială ne păcălește deja, avertizează experții

Published on

spot_imgspot_img


Vă temeți de amenințarea ca inteligența artificială să devină malițioasă? De fapt, potrivit unui nou studiu citat de AFP, acest lucru se întâmplă deja.

stiri romania

Inteligență artificială Foto: © BiancoBlue | Dreamstime.com

Programele de inteligență artificială din prezent sunt concepute pentru a fi oneste. Cu toate acestea, ele au dezvoltat o capacitate îngrijorătoare de înșelăciune, reușind să păcălească oamenii în jocuri online sau să învingă programe care ar trebui să verifice dacă un anumit utilizator nu este un robot, subliniază o echipă de cercetători în revista Patterns.

Deși aceste exemple pot părea inofensive, ele scot la iveală probleme care ar putea avea în curând consecințe grave în lumea reală, avertizează Peter Park, cercetător la Massachusetts Institute of Technology, specializat în inteligență artificială.

„Aceste capacități periculoase tind să fie descoperite doar după ce și-au produs din efecte”, spune el pentru AFP.

Spre deosebire de software-ul tradițional, programele de inteligență artificială bazate pe învățare profundă nu sunt codificate, ci dezvoltate printr-un proces similar cu cel al cultivării selective a…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Latest articles

More like this