AcasăMondenCe salariu are un polițist local cu 12 clase, de fapt. Câștigă...

Ce salariu are un polițist local cu 12 clase, de fapt. Câștigă mai mult decât un medic!

Published on

spot_imgspot_img


Mulți polițiști locali din România beneficiază de salarii generoase, care depășesc nivelul remunerației în alte domenii în țara noastră. Iată cât câștigă lunar un polițist local.

Pentru a deveni polițist locali în România, nu este necesar să faci o anumită școală înainte. Suficent este să fii absolvent de liceu. Ulterior, după angajare, vei urma cursurile unei școli de subofițeri din cadrul Ministerului de Interne. Profesia de polițist local este una care aduce beneficii financiare considerabile în comparație cu alte profesii care necesită pregătire academică.

Citește și: SUMA URIAȘĂ PE CARE O CÂȘTIGĂ UN OSPĂTAR DOAR DIN BACȘIȘ, LA UN CLUB DE FIȚE DE PE LITORALUL ROMÂNESC

Ce salariu lunar are un polițist local

Salariul unui polițist local care a absolvit doar liceul depășește uneori remunerația unui profesor cu mulți ani de experiență. Astfel, mulți români cu educație superioară se văd nevoiți să caute oportunități în străinătate pentru a câștiga aceeași sumă de bani.

Conform declarațiilor de avere pentru anul 2022 ale funcționarilor din cadrul Direcției Generale a Poliției Locale București, se constată că mulți dintre acești agenți încasează lunar aproximativ 8.000 de lei ca salariu.

Venitul net anual din funcția ocupată se ridică la aproximativ 84.000 de lei, adică în jur de 7.000 de lei lunar. În plus față de această sumă, se oferă și o normă de hrană în valoare de aproximativ 12.000 de lei pe an. Astfel, venitul total lunar pentru un funcționar public de acest tip este de aproximativ 8.000 de lei. Un agent al Poliției Române ajunge la finalul carierei cu un salariu care abia atinge 7.000 de lei lunar, inclusiv cu toate sporurile, comparativ cu cel al unui polițist local.

Care sunt salariile medicilor sau ale profesorilor

Salariile agenților locali depășesc cu mult remunerațiile medicilor sau profesorilor, deși aceste domenii implică o pregătire academică mai extinsă. De exemplu, un medic începe cu un salariu de 6.400 de lei, în timp ce un farmacist câștigă în medie 5.135 de lei, iar un asistent medical are un salariu de aproximativ 5.070 de lei.

Un polițist local obține un salariu mai bun decât un profesor. Potrivit datelor Ministerului Educației, salariul brut al unui profesor debutant, cu studii superioare de lungă durată, este de 5.398 de lei, iar pentru un…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Latest articles

More like this