AcasăÎn RomâniaDigistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 14 mai

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 14 mai

Published on

spot_imgspot_imgstiri romania

Cele mai importante evenimente petrecute pe 14 mai:

1981 PRIMUL ROMÂN ÎN SPAȚIU

La ora 17:16, de la Cosmodromul Baikonur din URSS, decola misiunea spațială Soyuz 40. La bord era Dumitru Prunariu, primul român care ajungea în spațiul cosmic.

Alături de sovieticul Leonid Popov, Dumitru Prunariu și-a petrecut 7 zile, 20 de ore și 42 de minute în spațiu, în cadrul unei misiuni pe stația spațială sovietică Saliut 6.

Dumitru Prunariu este inginer aerospațial, ca formație. A ajuns în spațiu prin Intercosmos, un program prin care URSS a trimis în spațiu cetățeni din țările aliate.

1878 – PROCES DE VRĂJITORIE

Acum 146 de ani a început cel din urmă proces de vrăjitorie din Statele Unite. A avut loc în orașul Salem, ca și infamele procese de vrăjitorie din secolul XVII.

Lucretia Brown, o femeie în vârstă de 50 de ani, l-a acuzat pe Daniel Spofford că încearcă să o vătămeze prin intermediul unor presupuse puteri psihice.

Ambii erau membri ai aceluiași cult creștin din SUA. Până la urmă, judecătorul a respins cazul, argumentând că nu e clar ce pedeapsă ar putea opri presupusul control mental.

1973 – LABORATOR SPAȚIAL AMERICAN

Skylab, prima și până acum singura, stație spațială operată exclusiv de SUA, a fost lansată pe orbită de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.

A fost folosită aceeași rampă de lansare ca și la misiunea Apollo 11, dar și o rachetă similară. Skylab a fost avariată grav în timpul lansării și a avut nevoie de reparații.

Stația a rămas pe orbită până în 1979 și a avut echipaj uman timp de 171 de zile în această perioadă. Skylab a fost lansată la 2 doi după prima stație spațială a URSS.

Editor : I.CCiteste articol integral

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”
Sursa:

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

Latest articles

More like this