AcasăÎn RomâniaFrancezii au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă franzelă. Câți...

Francezii au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă franzelă. Câți metri are pâinea

Published on

spot_imgspot_imgstiri romania

Au reușit astfel să le fure titlul italienilor care stabiliseră recordul precedent, în 2019, cu o pâine de aproape 133 de metri. 

Bagheta francezilor are 140,53 metri, iar pentru această performanță a fost nevoie de 12 brutari care au muncit timp de 14 ore. 

Recordul doborât de francezi

Brutarii din Franța au făcut istorie ieri, producând cea mai lungă baghetă din lume, măsurând incredibilul total de 140,53 metri. Această realizare remarcabilă a avut loc la Suresnes, în suburbiile Parisului, și a fost marcată de o ceremonie impresionantă organizată la confederația brutarilor și patiserilor.

Această baghetă gigant, de aproximativ 235 de ori mai lungă decât cea tradițională, a reușit să devanseze recordul anterior deținut de Italia timp de cinci ani. În iunie 2019, orașul italian Como a fost gazda celei mai lungi baghete anterioare, măsurând 132,62 metri.

Cât a durat procesul de preparare a baghetei gigant

Procesul de fabricare a acestei baghete gigant a implicat o muncă asiduă și coordonată din partea brutarilor francezi. Ei au început să frământe și să modeleze aluatul încă de la ora 3 dimineața, iar apoi au introdus bagheta într-un cuptor special construit cu mișcare lentă, asigurându-se că totul este perfect conform regulilor stabilite de Guinness World Records.

„Totul a fost validat, suntem cu toții foarte fericiți că am bătut acest record”, a declarat Anthony Arrigault, unul dintre brutarii implicați în realizarea baghetei gigant, după ce aceasta a fost oficial recunoscută de judecătorul Guinness World Records.

Parte din această baghetă uriașă, care trebuia să aibă o grosime de cel puțin 5 cm, a fost tăiată și împărțită publicului prezent la eveniment. Restul a fost destinat donării către persoanele fără adăpost, demonstrând generozitatea și implicarea comunității în această realizare remarcabilă.

Deși dimensiunile acestei baghete sunt cu mult peste normele tradiționale, este important de subliniat că bagheta tradițională franceză trebuie să respecte anumite standarde. Ea trebuie să aibă aproximativ 60 cm lungime, să fie făcută doar din făină de grâu, apă, sare și drojdie, și să cântărească în jur de 250 de grame, conform regulamentelor oficiale.Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”
Sursa:

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

Latest articles

Austria va debloca fonduri pentru organizaţia de ajutorare a palestinienilor UNRWA a ONU

Austria va elibera fonduri către organizaţia de ajutorare a palestinienilor UNRWA a ONU,...

șapte persoane, inclusiv două femei, spânzurate în scopuri politice

Şapte persoane, între care se numărau şi două femei, au fost spânzurate sâmbătă...

Cântărețul celebru din România care s-a iubit cu mireasa căreia i-a cântat la nuntă. Cum a început toată povestea

De cele mai multe ori, realitatea ne servește povești de viață și de...

More like this

Austria va debloca fonduri pentru organizaţia de ajutorare a palestinienilor UNRWA a ONU

Austria va elibera fonduri către organizaţia de ajutorare a palestinienilor UNRWA a ONU,...

șapte persoane, inclusiv două femei, spânzurate în scopuri politice

Şapte persoane, între care se numărau şi două femei, au fost spânzurate sâmbătă...