AcasăÎn LumeEuropa în direct: Olaf Scholz întrebat la Summitul Guvernării Progresiste | Știri...

Europa în direct: Olaf Scholz întrebat la Summitul Guvernării Progresiste | Știri din lume

Published on

spot_imgspot_img

Există nevoia unei dezbateri europene, spune cancelarul german

Cancelarul german a declarat că “nu există o dezbatere europeană” și acest lucru reprezintă un pericol pentru orice politician care acționează în Europa. Scholz a subliniat că este foarte dificil pentru oameni să urmărească ce fac cei care sunt membri ai Parlamentului European. El a afirmat că “dacă democrația funcționează, este nevoie de o dezbatere publică care să urmeze decizia”. Cancelarul a subliniat necesitatea unei dezbateri europene despre politica europeană.

Scholz a afirmat că statul de drept este esențial pentru creșterea economică și a vorbit despre conflictele globale care creează o atmosferă de nesiguranță. El a menționat schimbările tehnologice, inclusiv inteligența artificială, și problema schimbărilor climatice. Cancelarul a subliniat că este important să oferi o perspectivă oamenilor că există un rezultat bun.

Referindu-se la economia globală, Scholz a afirmat că nu există un model mai bun pentru dinamismul economic decât sistemul existent. El a subliniat importanța dezvoltării unei perspective sigure pentru oameni într-o lume în schimbare. Scholz a subliniat că globalizarea este benefică pentru dezvoltarea mondială și că trebuie găsit un răspuns la întrebarea de ce țările cele mai norocoase din lume au mișcări populiste de dreapta și nemulțumiri.

În alte știri, guvernul Slovaciei a cerut poliției să investigheze fostul ministru Jaroslav Nad pentru donarea de avioane de luptă și un sistem de apărare aeriană către Ucraina. Totodată, ministrul german al economiei, Robert Habeck, a declarat că strategia Chinei a Germaniei trebuie actualizată pentru a include un plan pe termen lung, iar premierul ungar, Viktor Orbán, a criticat conducerea Partidului Popular European și a criticat societatea germană. De asemenea, candidatul socialist european Nicolas Schmit a avertizat că „nu poți fi de stânga și antisemit sau rasist”.

Sursa: Citeaza https://www.theguardian.com/world/live/2024/jun/21/europe-live-french-far-right-candidate-attacked-olaf-scholz-progressive-governance-summit

Latest articles

Iasmina Hill a revenit în România alături de soțul milionar

Iasmina Hill a revenit în România alături de soțul milionar Citeste tot articolul Sursa...

More like this

Iasmina Hill a revenit în România alături de soțul milionar

Iasmina Hill a revenit în România alături de soțul milionar Citeste tot articolul Sursa...