AcasăÎn RomâniaVasile Bănescu a fost înlocuit din funcția de purtător de cuvânt al...

Vasile Bănescu a fost înlocuit din funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române. Ce spune acesta despre decizie

Published on

spot_imgspot_img


Începând de mâine, noul consilier coordonator al Patriarhiei Române va fi Preot dr. Adrian Agachi.

foto patrarhia romana

Vasile Bănescu, nu mai este purtător de cuvânt al Patriarhiei FOTO arhiva Adevărul

De asemenea, tot de vineri, el va prelua inclusiv atribuțiile postului de comunicator în relațiile cu presa.

„Dorim să mulțumim domnului Vasile Bănescu, atât pentru întreaga contribuție la o benefică și eficientă comunicare între Patriarhia Română și presa națională, cât și pentru susținerea și încurajarea de care au beneficiat membrii Biroului de Presă din partea domniei sale”, a transmis Patriarhia.

Preotul Adrian Agachi îl va înlocui pe Vasile Bănescu în această funcție, același Vasile Bănescu care s-a pronunțat pe paginile sale persoane de social media cu privire la situațiile mediatizate din social-media, precum momentul lui Babasha la concertul Coldplay.

După o îndelungată activitate în zona comunicării instituționale a Patriarhiei Române, după mulți ani în care am încercat să împlinesc cu rigoare și onestitate misiunea onorantă de transmitere în spațiul public a mesajului Bisericii, dar și de traducere contextuală cât mai fidelă a conținutului real al creștinismului în zona mediatică și socială, a sosit și timpul așezării unui punct, nu doar în această prea lungă frază, ci și în fraza comunicării mele instituționale cu presa.

Decizia așezării acestui punct este una exclusiv(!) personală”, a transmis Vasile Bănescu.

De asemenea, pe lângă mulțumiri superiorilor săi, Vasile Bănescu a menționat și câteva detalii referitoare la situația actuală din țară și din lume, spunând că „Europa actuală nu este doar o construcție politică asaltată de un trecător front de zgomot ideologic, ci o lume în sine formată din sute de milioane de oameni credincioși, o lume profund democratică, ale cărei rădăcini creștine, în ciuda otrăvitului și manipulatorului alarmism antioccidental, sunt de neclintit”.

În plus, el a mai susținut că pe viitor, deși nu va mai fi purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, își va desfășura, în continuare, activitatea în sfera dialogului între stat și cultele religioase, fiind membru al echipei Secretariaului de Stat pentru Culte.Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”
Sursa:

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest articles

Primul semn care te avertizează că ți se va face rău din cauza căldurii

Primul semn care indică că ți se va face rău din cauza căldurii este senzația...

Dezvăluirea Făcută De Radu Vâlcan înainte De începerea Sezonului 8 „Insula Iubirii”. „Sunteți Nebuni Dacă Așa Credeți”

Radu se bucură de cele mai frumoase locuri de pe insulă, creând amintiri...

În Cabinetul Oval, Biden subliniază unitatea după tentativa de asasinat împotriva lui Trump

Președintele SUA, Joe Biden, a folosit scena formală a biroului oval de la Casa...

More like this