AcasăMondenBulgaria și Grecia, de domeniul trecutului. Destinația neașteptată care câștigă tot mai...

Bulgaria și Grecia, de domeniul trecutului. Destinația neașteptată care câștigă tot mai mult teren

Published on

spot_imgspot_img


Românii nu mai pleacă în număr mare la bulgari sau greci pentru a-și petrece concediile. Un studiu, recent, arată că destinația preferată pentru această vară este chiar litoralul românesc. Doi din trei români aleg să își petreacă vacanța în țara noastră. 

Litoralul nostru este tot mai căutat de români Foto: Facebook

Litoralul nostru este tot mai căutat de români Foto: Facebook

2 din 3 români își petrec concediul pe litoralul românesc

Noua destinaţie perfectă pentru turiştii români este chiar litoralul românesc. Deşi preţurile nu sunt deloc mici, iar serviciile nu sunt la cel mai înalt nivel, românii au luat cu asalt staţiunile de la Marea Neagră. 

Un studiu realizat, recent, arată că doi din trei români aleg să îşi petreacă zilele de concediu în ţară. La întrebarea „unde îşi vor petrece vacanţa de vară?”pentru o treime dintre aceştia răspunsul a fost marea. 27% vor merge la munte şi doar 7% vor pleca în vacanţă la ţară.

Câți bani și-au alocat românii pentru vacanță

Traiul scump, dar şi salariile care nu au mai fost mărite în ultimele luni i-au făcut să scadă şi bugetul alocat pentru concediul de vară. Astfel, cei mai mulţi au recunoscut că au pus deoparte între 1.000 şi 3.000 de lei pentru vacanţa de pe litoral. Doar 21% vor aloca în jur de 6.000 de lei şi 14% aproximativ 10.000 de lei.

38% dintre respondenți vor merge câte 3-4 zile în vacanță, 40% vor pleacă 7 zile și 6% vor sta 2 săptămâni în concediu. Referitor la planificarea concediului, 81% dintre respondenți se ocupă personal de această etapă, iar 19% apelează la agențiile de turism.

Sondajul a fost realizat online, pe un eşantion de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 57,7% dintre respondenţi sunt salariaţi, 83,99% locuiesc la oraş, 37,86% au studii superioare.

Din ce județe sunt turiștii care merg la mare în România 

După București, topul 10 al judeţelor din care provin turiştii care…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest articles

Eurodeputatii de extremă dreapta voteaza in masa impotriva rezolutiei pro-Ucraina

Declaratia, prima activitate semnificativa a noului Parlament European, a primit 495 de voturi pentru...

Cum au murit doi bărbaţi, de 37 și 30 de ani, electrocutaţi în piscină în Braşov

Doi bărbați și-au pierdut viața în comuna Racoș din județul Brașov, după ce s-au...

More like this

Eurodeputatii de extremă dreapta voteaza in masa impotriva rezolutiei pro-Ucraina

Declaratia, prima activitate semnificativa a noului Parlament European, a primit 495 de voturi pentru...