AcasăCulturăEforie Sud. Șapte artiști deschid sezonul de „Artă (și ecologie) la Mal(ul...

Eforie Sud. Șapte artiști deschid sezonul de „Artă (și ecologie) la Mal(ul Mării)” » Comunicate

Published on

spot_imgspot_img


O comunitate de artiști aduce un vis green culture la Eforie Sud, o poveste despre locuri uitate sau iresponsabil exploatate, care ar putea deveni spații frumoase și primitoare, încurajând dialogul între culturi, discipline, genuri și vârste. Derulată de Forumul Artelor Vizuale, inițiativa „Artă (și ecologie) la Mal(ul Mării)” reunește povești despre oameni și natură, semnate de șapte artiști vizuali: Irina Maria Iliescu, Alina Marinescu, Adrian Preda, Andrei Turenici și Meri The Zu. Gânduri pierdute printre scoici și melci, lucrările lor, care vor rămâne la Cinemascop în perioada iulie – septembrie 2024, dau imagine unor scenarii triste, dar foarte probabile. Artiștii caută urmele civilizației moderne în valuri tulburi sau însoțesc până departe drumul speciilor pentru totdeauna alungate de vecinătatea cu oamenii.

Tema ecologică va fi reluată în două instalații semnate de Emil Cristian Ghiță și în lucrarea Landscape, semnată de Alexandra Dumitrescu. Consumerismul și obsolescența, alături de noile concepte europene de dezvoltare comunitară, bazate pe frumusețe, sustenabilitate și unitate, vor fi puse în discuție într-o serie de ateliere creative și în trei conferințe tematice, care vor fi organizate în incinta Grădinii Cinemascop.

Citește și Eforie Colorat: Festivalul de vară cu este 200 de evenimente

„Viața nu e un Disneyland. Tocmai de aceea, pânzele și zidurile noastre continuă să-și spună poveștile, adunând noi și noi semnificații și explorând teme acute la nivel global. Marea Neagră este prinsă într-un conflict armat, ceea ce prilejuiește diverse tipuri de agresiune asupra mediului, suntem invadați de tone de plastic, am devenit noi înșine plastic, ard chiar acum, în timp ce vorbesc, de la căldura înăbușitoare, iar toate acestea devin tot atâtea posibile direcții de explorare în discursul artistic. Nu vom schimba noi lumea, însă arta este cel mai bun mijloc de a contribui la ridicarea gradului general de conștientizare publică”, spune Antoine Martinet, unul dintre artiștii francezi care au trecut, în rezidență, pe la Eforie Sud.

Tema este în mod particular relevantă pentru o localitate…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest articles

Valentina live impreuna cu iubitul ei ! Ce spune despre castigatorii emisiunii ?

mireasa capricii simona gherghe gabriela cristea raluca ana bunica loredana eleonora daiana giulia maria...

Ziua Franței sub semnul Jocurilor Olimpice de la Paris și al apărării

Franța și-a sărbătorit ieri Ziua Națională, 235 de ani de la Căderea Bastiliei,...

Primul semn care te avertizează că ți se va face rău din cauza căldurii

Primul semn care indică că ți se va face rău din cauza căldurii este senzația...

More like this

Valentina live impreuna cu iubitul ei ! Ce spune despre castigatorii emisiunii ?

mireasa capricii simona gherghe gabriela cristea raluca ana bunica loredana eleonora daiana giulia maria...

Ziua Franței sub semnul Jocurilor Olimpice de la Paris și al apărării

Franța și-a sărbătorit ieri Ziua Națională, 235 de ani de la Căderea Bastiliei,...