AcasăÎn RomâniaRăzboiul din Ucraina, ziua 864. Sabotajul partizanilor întrerupe transportul de muniţie nord-coreeană...

Războiul din Ucraina, ziua 864. Sabotajul partizanilor întrerupe transportul de muniţie nord-coreeană pe calea ferată rusă / Zelenski discută noi soluţii pentru a aborda criza energetică din Ucraina

Published on

spot_imgspot_imgstiri romania

UPDATE Ucraina a doborât peste noapte 24 din cele 27 de drone ruseşti, conform rapoartelor Forţelor Aeriene

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 24 din cele 27 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii de 6 iulie, au raportat Forţele aeriene.

Rusia ar fi lansat dronele din Crimeea, precum şi din regiunea Kursk din Rusia.

În ultimele luni, atacurile ruseşti asupra infrastructurii critice au vizat tot mai mult instalaţiile energetice ucrainene.

UPDATE Dronele ruseşti avariază infrastructura energetică în regiunea Sumî

Un atac cu drone ruseşti în cursul nopţii de 6 iulie a provocat pagube infrastructurii energetice din regiunea Sumî, lăsând mai multe comunităţi din regiune fără curent electric, a raportat Administraţia militară a regiunii Sumî.

UPDATE Atacul cu drone asupra regiunii Belgorod avariază clădiri şi instalaţii industriale, susţine guvernatorul rus

Atacurile cu drone asupra oraşului Shebekino din Belgorod Oblast din Rusia, în noaptea de 6 iulie, au avariat mai multe clădiri, vehicule şi o instalaţie industrială, rănind în acelaşi timp o persoană, a afirmat guvernatorul Vyacheslav Gladkov.

UPDATE Atacurile cu drone asupra regiunii ruse Krasnodar Krai au avariat depozite de petrol şi un turn de comunicaţii

Atacurile cu drone care au vizat regiunea Krasnodar Krai din Rusia au provocat incendii la două depozite de petrol în cursul nopţii de 6 iulie, avariind, de asemenea, un turn de comunicaţii, au raportat diverse instituţii media ruse.

UPDATE Sabotajul partizanilor întrerupe transportul de muniţie nord-coreeană pe calea ferată rusă

Pe 5 iulie, partizanii ucraineni au pretins că au sabotat cu succes o linie de cale ferată în apropierea oraşului rus Yekaterinburg, oprind trenurile folosite pentru transportul muniţiei nord-coreene. Grupul partisan ATESH a raportat operaţiunea pe canalul lor de Telegram, precizând că sabotajul a avut loc pe calea ferată Trans-Siberian, la est de Munţii Ural.

 

Potrivit ATESH, jurnaliştii ruşi au fost împiedicaţi să ajungă la locul sabotajului, iar repararea liniei ferate a fost permisă doar după ce Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a efectuat o vizită.

 

Un video ataşat postării pare să arate o explozie la locul sabotajului. ATESH a avertizat că vor continua să saboteze linia ferată atâta timp cât aceasta va fi folosită pentru transportul de muniţie.

 

The Kyiv Independent nu a putut verifica afirmaţiile făcute de ATESH.

 

Coreea de Nord a trimis containere în Rusia care ar putea conţine până la 4,8 milioane de proiectile de artilerie, conform ministrului sud-coreean al Apărării, Shin Won-sik, într-un interviu acordat Bloomberg pe 14 iunie.

 

Gruparea ATESH pretinde că este activă atât în zonele ocupate ale Ucrainei, cât şi în interiorul Rusiei.

 

UPDATE Sprijinul inadecvat al brigăzii 41 contribuie la avansurile ruse în Niu-York

Batalionul 206 din cadrul Brigăzii 241 a Ucrainei, staţionat în prezent în Niu-York, regiunea Doneţk, a semnalat lipsa sprijinului adecvat din partea Brigăzii separate mecanizate 41, ceea ce a contribuit la câştigurile semnificative ale Rusiei în zonă. Batalionul, parte a Forţelor de Apărare Teritorială, a fost relocat în sectorul Toretsk în iunie, în contextul intensificării ofensivelor ruseşti.

Liderii de pluton din Batalionul 206 au exprimat îngrijorări cu privire la lipsa de sprijin şi coordonare din partea Brigăzii 41. Ei au descris misiuni ce depăşeau capacităţile lor de infanterie uşoară, precum penetrarea logistică a inamicului cu personal şi armament minimal. Această lipsă de întărire adecvată şi direcţionare tactică a dus la dificultăţi în menţinerea poziţiilor, ceea ce a permis forţelor ruse să avanseze 3 kilometri în regiunea sudică a Niu-Yorkului.

Roman Kulyk, comandant adjunct al Batalionului 206, a criticat aşteptările nerealiste ale Brigăzii 41 şi incapacitatea de a recunoaşte limitele batalionului, exacerbate de condiţiile prelungite de luptă şi resursele insuficiente.

Cu toate acestea, biroul de presă al Brigăzii 41 nu a răspuns încă la plângerile exprimate. Situaţia subliniază dificultăţile continue în coordonarea şi sprijinul în cadrul forţelor ucrainene în faţa agresiunii ruse persistente.

UPDATE Zelenski discută noi soluţii pentru a aborda criza energetică din Ucraina

Pe 5 iulie, Preşedintele Volodimir Zelenski a prezentat un nou pachet de măsuri menite să abordeze criza energetică în curs din Ucraina, în cadrul discursului său zilnic. El a subliniat necesitatea de a sprijini persoanele, comunităţile şi afacerile afectate de lipsa severă de energie electrică cauzată de atacurile ruseşti asupra infrastructurii critice.

 

Zelenski a detaliat o abordare complexă care include modificări legislative, decizii guvernamentale şi ajutor financiar. Acest plan presupune acordarea de credite fără dobândă pentru cetăţeni şi credite avantajoase pentru afaceri, concepute pentru a atenua impactul economic al deficitului energetic. El a subliniat urgenţa acestor măsuri, afirmând că acestea ar trebui implementate cât mai curând posibil.

 

Situaţia energetică a Ucrainei s-a deteriorat din primăvară, pe fondul atacurilor ruseşti intensificate, care au dus la întreruperi periodice de curent începând cu 15 mai. Criza s-a agravat după un atac masiv cu rachete pe 31 mai, care a cauzat daune semnificative în întreaga ţară.

 

Se aşteaptă îmbunătăţiri în reţeaua electrică până în august, potrivit lui Volodimir Kudriţkii, şeful operatorului de reţea de stat Ukrenergo. Repararea unor unităţi nucleare va creşte capacitatea disponibilă, iar schimbările meteo sunt de asemenea aşteptate să ajute la atenuarea presiunii asupra infrastructurii energetice. Aceste eforturi urmăresc să stabilizeze reţeaua şi să reducă impactul întreruperilor asupra economiei şi vieţii cotidiene din Ucraina.

 

UPDATE „Nu putem avea un Minsk III” – Stoltenberg despre perspectivele pentru pace în Ucraina

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat necesitatea evitării unui acord „Minsk III” pentru a asigura pacea în Ucraina, cerând continuarea sprijinului puternic din partea aliaţilor pe 5 iulie. Reflectând asupra Acordurilor de la Minsk anterioare, Stoltenberg a remarcat eşecurile lor în oprirea ostilităţilor. Minsk I, semnat în 2014, şi Minsk II, în 2015, au fost acorduri menite să stabilească încetarea focului în urma agresiunii Rusiei, dar au fost încălcate în mod repetat de Moscova, conducând la noi avansuri în teritoriul ucrainean.

Stoltenberg a criticat aceste acorduri pentru că au oferit doar Rusiei timp să-şi consolideze poziţia, ceea ce a dus în cele din urmă la invazia din 2022. Vorbind înainte de Summitul NATO de la Washington, el a evidenţiat poziţia fermă a NATO împotriva forţării Ucrainei să accepte concesii teritoriale sau să renunţe la aderarea la NATO drept condiţii pentru un armistiţiu.

Stoltenberg a prezentat angajamentele actuale şi viitoare ale NATO, incluzând un pachet de sprijin cuprinzător pentru Ucraina. Acesta include instruire militară avansată, angajamente financiare, acorduri de securitate şi o cooperare mai profundă privind interoperabilitatea militară. Iniţiativele precum noul centru de instruire şi educaţie din Polonia ilustrează devotamentul NATO pentru întărirea capacităţilor de apărare ale Ucrainei.

Între timp, consilierii fostului preşedinte american Donald Trump au sugerat recent oprirea ajutorului militar pentru Ucraina, cu excepţia cazului în care aceasta consimte la un armistiţiu şi la negocieri de pace cu Rusia. Ucraina a respins constant astfel de propuneri, considerându-le ca oportunităţi pentru Rusia de a se regrupa militar.

UPDATE Meduza: 120.000 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina

Conform unor publicaţii media independente ruseşti, Meduza şi Mediazona, aproximativ 120.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei. Aceste date au fost publicate pe 5 iulie, în urma unor cercetări detaliate care includ colectarea de date din surse deschise şi analiza tendinţelor de mortalitate.

 

Meduza şi Mediazona, în colaborare cu BBC News Russian, au documentat decesele soldaţilor ruşi folosind o combinaţie de cazuri de moştenire, date de mortalitate şi necrologuri. Raportul lor din februarie estima 83.000 de decese, dar noile metodologii introduse până la 28 iunie au rafinat aceste cifre, sugerând o creştere la aproximativ 120.000 de decese, cu cifre posibile ajungând până la 140.000.

 

Statul Major General al Ucrainei şi oficialii occidentali au oferit estimări variate, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmând că 180.000 de soldaţi ruşi au murit şi oficialii britanici estimând peste 450.000 de victime, incluzând răniţi şi dezertori.

 

Acest bilanţ semnificativ reflectă natura intensă şi prelungită a conflictului, subliniind costul uman sever de ambele părţi ale războiului.

Kuleba discută consolidarea legăturilor cu noul secretar de externe britanic

La 5 iulie, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a vorbit cu noul secretar de externe britanic, David Lammy, pentru a-l felicita pentru preluarea funcţiei sale diplomatice, scrie Kyiv Independent. Kuleba şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul ferm al Regatului Unit faţă de Ucraina în diverse domenii, subliniind importanţa continuării relaţiilor bilaterale şi a cooperării.

În conversaţia lor, Kuleba şi Lammy au subliniat semnificaţia viitorului summit NATO de la Washington şi au discutat următorii paşi pentru consolidarea legăturilor dintre Ucraina şi Regatul Unit. Kuleba l-a invitat pe Lammy să viziteze Ucraina, iar Lammy a acceptat invitaţia.

Numirea lui Lammy a urmat victoriei decisive a Partidului Laburist în recentele alegeri generale din Regatul Unit. În timpul unei vizite anterioare la Kiev, în luna mai, Lammy, pe atunci secretar de externe din umbră, a asigurat sprijinul continuu pentru Ucraina şi a condamnat acţiunile preşedintelui rus Vladimir Putin drept un „nou fascism în Europa.” El a reasigurat că, în ciuda schimbării politice din Regatul Unit, politica ţării de a sta alături de Ucraina va rămâne neschimbată.

Această discuţie reflectă angajamentul ambelor naţiuni pentru o alianţă puternică, mai ales în faţa conflictelor regionale în desfăşurare şi a provocărilor geopolitice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- “www.mediafax.ro”
Sursa:

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest articles

Primul semn care te avertizează că ți se va face rău din cauza căldurii

Primul semn care indică că ți se va face rău din cauza căldurii este senzația...

Dezvăluirea Făcută De Radu Vâlcan înainte De începerea Sezonului 8 „Insula Iubirii”. „Sunteți Nebuni Dacă Așa Credeți”

Radu se bucură de cele mai frumoase locuri de pe insulă, creând amintiri...

În Cabinetul Oval, Biden subliniază unitatea după tentativa de asasinat împotriva lui Trump

Președintele SUA, Joe Biden, a folosit scena formală a biroului oval de la Casa...

More like this