AcasăMondenAnunț despre recalcularea pensiilor. Ministrul Muncii a mărturisit ce pensionari vor fi...

Anunț despre recalcularea pensiilor. Ministrul Muncii a mărturisit ce pensionari vor fi vizați

Published on

spot_imgspot_img


Anunț important pentru pensionarii români! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a oferit noi detalii despre recalcularea pensiilor. Aceasta a explicat etapele care trebuie urmate, dar și ce se întâmplă cu oamenii care nu depun actele necesare până în data de 1 septembrie 2024.

Mica recalculare, așa cum a fost numită, vizează pensionarii cu sporuri nepermanente, urmând să îndrepte inechitățile în acest caz. Însă, oamenii trebuie să depună actele necesare prin care să demonstreze că au avut aceste venituri.

Citește și: AM FĂCUT CALCULUL. CÂȚI BANI PRIMEȘTE PENSIE UN ROMÂN, DACĂ A LUCRAT 15 ANI CU CARTE DE MUNCĂ

Ministrul Muncii, noi detalii despre recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat că nu există un termen limită pentru depunerea actelor în ceea ce privește mica recalculare. De asemenea, ea a dat asigurări pensionarilor că vor fi luate în considerare și documentele depuse după data de 1 septembrie. Există cazuri în care oamenii nu reușesc să le obțină în timp util de la foștii angajatori sau de la deținătorii de arhive.

„O să avem o a doua… noi spunem mica recalculare pentru aceste sporuri nepermanente, iar în cazul în care nu au aceste adeverințe pentru că nu au reușit să le obțină de la angajator sau de la deținătorii de arhive, documentele pot fi aduse în continuare. Termenul limită nu este 1 septembrie. Este important să încerce să găsească aceste documente prin care să ateste faptul că au avut venituri nepermanente pentru care s-a datorat contribuția.”, a declarat Simona Bucura Oprescu la Realitatea Plus.

Ministrul Muncii a transmis că pensionarii care vor depune actele după data de 1 septembrie vor primi banii luna următoare, însă nu se pune problema ca documentele să nu fie luate în considerare. De asemenea, Simona Bucura Oprescu a oferit detalii despre cele două etape ale procesului de recalculare a tuturor pensiilor conform noii formule.

„Avem două etape: prima etapă este de recalculare a tuturor pensiilor conform unei formule. Această recalculare se face din oficiu la 1 septembrie, dar pentru ceea ce are în sistem. Vor primi pensionarii în august deciziile în care se recalculează toate pensiile după noua lege. Iar de la 1 septembrie vom avea doar pentru sporurile nepermanente mica recalculare. Dacă după 1 septembrie vor continua să aducă…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest articles

Primul semn care te avertizează că ți se va face rău din cauza căldurii

Primul semn care indică că ți se va face rău din cauza căldurii este senzația...

Dezvăluirea Făcută De Radu Vâlcan înainte De începerea Sezonului 8 „Insula Iubirii”. „Sunteți Nebuni Dacă Așa Credeți”

Radu se bucură de cele mai frumoase locuri de pe insulă, creând amintiri...

În Cabinetul Oval, Biden subliniază unitatea după tentativa de asasinat împotriva lui Trump

Președintele SUA, Joe Biden, a folosit scena formală a biroului oval de la Casa...

More like this