AcasăÎn RomâniaDouă localități din România au rămas fără apă după ce fântânile au...

Două localități din România au rămas fără apă după ce fântânile au secat. Oamenii sunt disperați

Published on

spot_imgspot_imgstiri romania

Pompierii transportă apă în localitățile Viforâta și Băceni, folosind o cisternă de 8.000 de litri. De asemenea, autoritățile locale planifică distribuirea apei potabile în scurt timp.

„În ultimele zile, ISU Buzău a efectuat trei transporturi de apă: unul în localitatea Dobrilești, comuna Merei, pe 1 iulie, constând în 8.000 de litri, un alt transport în aceeași localitate pe 2 iulie și transportul de astăzi în comuna Berca”, a declarat Alisa-Antonia Ioniță, purtător de cuvânt al ISU Buzău, pentru AGERPRES.

Cauzele secetei și impactul asupra localnicilor

Potrivit autorităților locale, seceta prelungită a provocat secarea fântânilor, determinând necesitatea intervenției de urgență.

„Fântânile au rămas fără apă din cauza secetei. În acea zonă trăiesc oameni mai în vârstă, care au și animale. Am solicitat ajutorul ISU și vom aduce mâine apă potabilă în bidoane. În Viforâta sunt aproximativ 20 de persoane afectate, iar în Băceni sunt cam 50 de persoane. Apa din fântâni este insuficientă pentru nevoile zilnice. Oamenii au nevoie de ajutor”, a explicat Denis Eugen Ionescu, viceprimarul comunei Berca, pentru AGERPRES.

Autoritățile locale și ISU Buzău colaborează pentru a asigura aprovizionarea cu apă a localnicilor afectați de secetă. Pe lângă transporturile de apă menajeră, se vor aduce și cantități suplimentare de apă potabilă pentru a satisface nevoile comunității pe termen scurt.

 Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”
Sursa:

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest articles

Eurodeputatii de extremă dreapta voteaza in masa impotriva rezolutiei pro-Ucraina

Declaratia, prima activitate semnificativa a noului Parlament European, a primit 495 de voturi pentru...

Cum au murit doi bărbaţi, de 37 și 30 de ani, electrocutaţi în piscină în Braşov

Doi bărbați și-au pierdut viața în comuna Racoș din județul Brașov, după ce s-au...

More like this

Eurodeputatii de extremă dreapta voteaza in masa impotriva rezolutiei pro-Ucraina

Declaratia, prima activitate semnificativa a noului Parlament European, a primit 495 de voturi pentru...