AcasăÎn LumeActualizare privind războiul din Ucraina: Summitul NATO începe cu promisiuni de sprijin...

Actualizare privind războiul din Ucraina: Summitul NATO începe cu promisiuni de sprijin pentru Ucraina | Ucraina

Published on

spot_imgspot_img

Joe Biden a salutat statele membre ale Nato la un summit de la Washington, avertizând că „[Vladimir] Putin nu vrea nimic mai puțin, nimic mai puțin, decât subjugarea totală a Ucrainei… și să înlăture Ucraina de pe hartă. Ucraina poate și va opri lui Putin.”. Totodată, Biden a anunțat că Nato va furniza Ucrainei cinci noi sisteme strategice de apărare aeriană.

Statele Unite, Germania și România vor trimite sisteme patriot de apărare aeriană suplimentare, iar Italia a aprobat donația unui sistem de apărare aeriană italian-francez. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a sosit în Washington pentru a „lupta” pentru întărirea apărării aeriene ucrainene și pentru a primi mai multe avioane de vânătoare F-16.

În plus, secretarul general al Nato, Jens Stoltenberg, a declarat că liderii se angajează să permită producătorilor de armament din Europa și America de Nord să producă mai mult. India și-a exprimat îngrijorarea față de atacurile nejustificate din Ucraina, iar relația sa cu Rusia i-ar permite să-l îndemne pe Putin să sfârșească războiul.

În urma unui atac mortal asupra unui spital pentru copii și a altor ținte civile, operațiunile de salvare din Ucraina au scos la iveală un număr tragic de victime. Atacurile continue ridică îngrijorări în comunitatea internațională.

Sursa: Citeaza https://www.theguardian.com/world/article/2024/jul/10/ukraine-war-briefing-nato-summit-opens-with-patriot-pledges

Latest articles

Eurodeputatii de extremă dreapta voteaza in masa impotriva rezolutiei pro-Ucraina

Declaratia, prima activitate semnificativa a noului Parlament European, a primit 495 de voturi pentru...

Cum au murit doi bărbaţi, de 37 și 30 de ani, electrocutaţi în piscină în Braşov

Doi bărbați și-au pierdut viața în comuna Racoș din județul Brașov, după ce s-au...

More like this

Eurodeputatii de extremă dreapta voteaza in masa impotriva rezolutiei pro-Ucraina

Declaratia, prima activitate semnificativa a noului Parlament European, a primit 495 de voturi pentru...