AcasăÎn LumeRenew Europe cere Consiliului European să oprească președinția continuă a Ungariei -...

Renew Europe cere Consiliului European să oprească președinția continuă a Ungariei – Europa în direct | Europa

Published on

spot_imgspot_img

Este timpul să se rein in prezidenția dificilă a lui Viktor Orbán: Renew Europe solicită acțiuni pentru a opri Ungaria. Șefa grupului liberal Renew Europe a cerut Consiliului European să exploreze toate mijloacele pentru a opri președinția în curs a Ungariei în Consiliul UE. Ungaria a preluat președinția rotațională la 1 iulie pentru o perioadă de șase luni, dar premierul țării, Viktor Orbán, a stârnit deja controverse cu o vizită la Vladimir Putin la Moscova.

Valérie Hayer, președinta Renew Europe și aliată a președintelui francez Emmanuel Macron, a declarat astăzi că „prim-ministrul ungar subminează pozițiile adoptate de Uniunea Europeană și acționează contrar intereselor noastre și acest lucru trebuie să înceteze.” Ea a adăugat că „Este timpul să se rein în președinția dificilă a lui Viktor Orbán în Consiliu. Misiunea lui de pace aparentă este o amenințare la adresă securității, comunicarea sa izolată este doar un ecran de fum pentru propriile sale interese și eșuează lamentabil. Atacurile recente ale Rusiei, inclusiv asupra unui spital pentru copii din Kiev, la 48 de ore după o presupusă misiune de pace, sunt pur și simplu oribile.”

Sursa: Citeaza https://www.theguardian.com/world/live/2024/jul/11/renew-europe-calls-on-european-council-to-stop-hungarys-ongoing-presidency-europe-live

Latest articles

Primul semn care te avertizează că ți se va face rău din cauza căldurii

Primul semn care indică că ți se va face rău din cauza căldurii este senzația...

Dezvăluirea Făcută De Radu Vâlcan înainte De începerea Sezonului 8 „Insula Iubirii”. „Sunteți Nebuni Dacă Așa Credeți”

Radu se bucură de cele mai frumoase locuri de pe insulă, creând amintiri...

În Cabinetul Oval, Biden subliniază unitatea după tentativa de asasinat împotriva lui Trump

Președintele SUA, Joe Biden, a folosit scena formală a biroului oval de la Casa...

More like this