AcasăÎn RomâniaCea mai simplă rețetă a prăjiturii Schneider sau londoneze

Cea mai simplă rețetă a prăjiturii Schneider sau londoneze

Published on

spot_imgspot_img



stiri romania

Prăjitura Schneider sau londoneză – Ingrediente

200 g făină

140 g unt rece, de la frigider

100 g zahăr farin

1 ou

1 linguriță praf de copt

un praf de sare

480 g gem acrișor

 

Ingrediente crema cu nucă (bezeaua cu nucă)

 

4 ouă

200 g zahăr

200 nuca măcinată

coajă de lămâie (sau esență de rom)

2 lingurițe zahăr farin (zahăr pudră)

un praf de sare

Prăjitura Schneider sau londoneză – Mod de preparare

– Se cerne făina, sarea și praful de copt pe un blat de marmură și se pun la mijloc zahărul și cubulețele de unt rece

 

– Se amestecă repede cu paleta de patiserie până capătă amestecul consistență de nisip, apoi se adaugă și oul, tot rece

 

– Se frământă apoi cu degetele, tot foarte repede, fără a insista

 

– Se adună tot aluatul presându-l, fără să mai fie frământat și se pune în folie alimentară la frigider pentru o oră

 

*** ATENȚIE:  Se vor observa bucățele de unt neomogene, dar așa trebuie să fie – short bread – aluat sfărâmicios

 

– În acest timp se freacă gălbenușurile celor 4 ouă cu zahărul până se fac spumă

 

 

Cum se prepară bezeaua cu nucă: 

 

Se adaugă apoi coaja de lămâie, nuca măcinată și albușurile bătute tare înainte (cu un praf de sare) cu cele 2 lingurițe de zahăr, spun gospodinele iscusite. Se amestecă mai întâi o treime din albușuri cu crema gălbenușurilor pentru a o face permeabilă și abia apoi spumă toată, învârtind cu o paleta elastică (de lemn sau de plastic/silicon) de jos în sus cu mare blândețe

 

– Se scoate aluatul de la rece și se întinde pe tava de aragaz sau de care avem. Trebuie căptușită înainte cu hârtie de copt

 

– Se unge aluatul pus în tavă, întins, cu un strat de gem dulce-acrișor, peste care se întinde apoi și crema cu nucă (bezeaua cu nucă)

 

– Se pune tava cu compoziția pregătită în cuptorul preîncălzit 10 minute la 200 de grade

 

– Se coace timp de 30-40 de minute la 150-180 de grade, depinde de cuptor, până când deasupra devine arămie (puțin rumenită) și bezeaua devine fermă. Pentru a nu usca în exces prăjitura, observați și marginile, ele se coc primele.

 

– Se scoate prăjitura, se lasă la răcit, apoi se taie pentru a fi servită și savurată.

 

Totul se face în cel mult 60 de minute, de la pregătire până este gata.

 



Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „www.realitatea.net”
Sursa:

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest articles

More like this

„Alegerile au fost cel puțin ciudate”. Kremlinul reacționează la victoria lui Nicușor Dan la prezidențiale

„Alegerile au fost cel puțin ciudate”, a declarat Dmitri Peskov în legătură cu...

Constanța. Rezultate alegeri prezidențiale 2025, turul 2. Cum au votat constănțenii

Alegerile prezidențiale din România au adus o surpriză, cu o victorie strânsă pentru Nicușor...