Într-o lume condusă de evoluții tehnologice din ce în ce mai sofisticate codul de bare tradițional nu mai răspunde nevoilor de trasabilitate și control al ambalajelor.
După o dezvoltare extensivă, codul de identificare poate stoca mult mai multe date și informații decât poate tehnologia actuală.
Codul de bare de pe produsele din magazine se va schimba. Ce informații esențiale va conține?
Codarea unidimensională actuală va fi înlocuită de un cod bidimensional, scrie econimix.hu.
Într-o lume care se digitalizează rapid, există o nevoie tot mai mare de mai multe informații și date care pot îmbunătăți calitatea produselor. Informații trebuie să fie despre producție, vânzări, cumpărare, consum, reciclare.
Citește și: De ce sunt fructele și legumele așezate la intrarea în supermarket? Strategia gândită de retaileri
Cantitatea de informații care pot fi imprimate pe ambalajele produselor și stocarea acestor date sunt esențiale pentru a se asigura că scanerele, telefoanele mobile și alte echipamente automate le pot citi rapid și precis. Codurile de bare au fost inventate inițial pentru a ajuta casierii să facă față cozilor lungi de la casele de marcat și pentru a evita necesitatea de a înregistra manual miile de produse vândute.
Nevoia de mai multe informații
Codul de bare UPC de astăzi are o capacitate limitată de 12 cifre, care are informații despre:
identificatorul de marcă al produsului,
numărul de articol al produsului
și o cifră de cod de verificare.
Uneori mai există o cifră suplimentară pentru a indica codul țării de fabricație.
În cazul codurilor de bare UPC sau EAN-13, nu este posibil să se includă alte informații despre produs sau despre fabricație, cum ar fi numărul lotului, data expirării sau alte informații care ar fi tipărite în mod normal pe ambalaj într-un mod care să fie clar lizibil pentru consumator.
Citește și: Brânza, legumele, carnea se vor ieftini puternic în supermarket. Cu o singură condiție
Codul de bare GS-1 Digital Link are o capacitate de date semnificativ mai mare despre produs și fabricație, precum și URL-uri care leagă codul de bare scanat de un telefon mobil de un site web digital care poate furniza informații digitale suplimentare despre produs, număr de lot din care produsul face parte.
Un alt avantaj major este că poate stoca date care sprijină aplicațiile de reciclare și de utilizare a produselor. Sistemul oferă o gestionare îmbunătățită a inventarului și un control automatizat al loturilor și al datei de expirare.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”
Sursa:
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii