AcasăÎn RomâniaGreșeala comună legată de suplimente alimentare care duce la un efect secundar...

Greșeala comună legată de suplimente alimentare care duce la un efect secundar foarte jenant. Avertismentul experților

Published on

spot_imgspot_img


Considerat vital pentru sănătatea oaselor, combaterea depresiei și obținerea unui somn de calitate, magneziul este suplimentul momentului. Dar experții avertizează că o greșeală obișnuită legată de acest supliment ar putea avea efecte secundare foarte jenante.

foto femeie care ia o pastila cu un pahar de apa

FOTO Shutterstock

Datorită recomandărilor unor celebrități precum Kourtney Kardashian și Taylor Swift, magneziul este din ce în ce mai popular, piața globală urmând să ajungă la 7 miliarde de lire sterline până în 2030, potrivit unor surse, transmite Daily Mail.

Glicinatul de magneziu, despre care s-a constatat că îmbunătățește somnul și reduce anxietatea, nu trebuie confundat cu citratul de magneziu – un tip de mineral care acționează ca un laxativ.

Expertul în medicină funcțională, Dr. Heather Yost, fondatoarea centrului american de wellness holistic Yost Wellness, a intrat pe TikTok pentru a avertiza cu privire la acest risc neplăcut.

Comentând povestea unui TikToker care a descris experiența sa cu citratul de magneziu ca fiind aceea de „a-mi da laxative de mai multe ori pe săptămână”, ea a spus că substanța are o „rată mare de absorbție”.

Acest lucru înseamnă că atrage apa în scaune, făcându-le mai moi și crescând nevoia de a merge la toaletă.

Din acest motiv, explică Dr. Yost, suplimentul este adesea administrat pentru a ameliora constipația.

Dacă [constipația] nu este o problemă pentru dumneavoastră, nu doriți să luați citrat de magneziu”, a spus ea.

NHS recomandă ca femeile cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani să consume aproximativ 270mg de magneziu pe zi. De asemenea, sugerează ca bărbații de aceeași vârstă să consume aproximativ 300mg.

Micronutrientul are multe roluri vitale, de la asigurarea funcționării corecte a celulelor, organelor și creierului nostru, la menținerea mușchilor, a sistemului nervos și a sistemului imunitar. De asemenea, ajută la stabilizarea stării noastre de spirit.

Dar acesta nu se găsește doar în suplimente și ar trebui să puteți obține tot magneziul de care corpul dumneavoastră are nevoie prin consumul unei diete echilibrate, spune NHS.

Printre alimentele bogate în magneziu se numără nucile, semințele, peștele, cum ar fi macroul, frunzele verzi, fructele și chiar ciocolata neagră.

Dr. Yost sugerează, de asemenea, consumul de alimente bogate în acest micronutrient pentru a profita de beneficii.

Puteți încorpora, de asemenea, alimente bogate în magneziu, cum ar fi nuci, semințe frunze verzi în dietă sau să alegeți un supliment care se potrivește de fapt nevoilor dumneavoastră actuale”, a spus ea.

NHS avertizează că toate tipurile de magneziu pot avea, în doze foarte mari, un efect laxativ.

În conformitate cu orientările serviciilor de sănătate, ingerarea a mai mult de 400 mg de magneziu – echivalentul a aproximativ patru fileuri de macrou sau opt avocado – poate provoca diaree. 



Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”
Sursa:

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest articles

More like this