O pictură pierdută a marelui artist Pablo Picasso, descoperită la gunoi de un colecționar de vechituri și mai apoi expusă în sufrageria bărbatului timp de decenii, a putut fi certificată ca fiind originală. Valoarea sa depășește 6 milioane de euro!
Italianul Luigi Lo Rosso făcea curățenie într-o pivniță din insula Capri atunci când a dat peste un tablou care i-a atras atenția. Fără să stea pe gânduri, a rulat pânza și a mers cu ea acasă, unde a înrămat-o și a expus-o în sufrageria familiei.
Soția bărbatului era exasperată de portretul abstract care înfățișa chipul distorsionat al unei femei. Anii au trecut, însă Lo Rosso nu și-a pus niciodată problema cine a realizat tabloul. Băiatul familiei, însă, avea mereu întrebări.
Așa se face că după ce Andrea Lo Rosso a primit o enciclopedie despre lumea artei de la mătușa sa, a realizat că tabloul ar putea fi una din operele realizate de pictorul spaniol Pablo Picasso. Tatăl său însă nici nu voia să audă, astfel că pictura a rămas atârnată în sufagerie familiei timp de decenii.
Experții de artă au confirmat: tabloul este un original Picasso
După moartea tatălui, Andrea a început propria anchetă. A mers cu tabloul la experți pentru a certifica autenticitatea picturii, relatează The Guardian.
„Tatăl meu era din Capri și colecționa vechituri pe care le vindea apoi pe mai nimic. A găsit pictura înainte să mă nasc eu și habar nu avea cine era Picasso. Nu era o persoană foarte cultă. În timp ce citeam despre operele lui Picasso în enciclopedie, mă uitam la tablou și comparam semnătura lui. I-am tot spus tatălui meu că semnătura de pe tablou seamănă cu cea din enciclopedie, dar el nu înțelegea”, a declarat Andrea.
Nu mare i-a fost surpriza să descopere că se află, de fapt, în fața unui original Picasso. Valoarea de piață a picturii în momentul de față este de 6 milioane de euro, însă aceasta s-ar putea dubla, dacă opera este recunoscută ca autentică de Fundația Picasso din Malaga.
Artistul spaniol a murit în 1973, însă a lăsat posterității peste 14.000 de tablouri. Cel proaspăt autentificat o înfățișează pe una din muzele sale, Dora Maar și probabil a fost realizat în perioada 1930-1936….
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com