AcasăMondenCârnații cu trufe, noua mâncare vedetă pe masă, de sărbători. Cum se...

Cârnații cu trufe, noua mâncare vedetă pe masă, de sărbători. Cum se prepară delicatesa din Bucovina

Published on

spot_imgspot_img



stiri romania

  • Cum se prepară cârnații cu trufe
  • Delicatesa din Bucovina, noua mâncare vedetă pe masă, de sărbători

Cârnații cu trufe sunt o delicatesă din Bucovina care, cu siguranță vor impresiona prin gustul lor intens și delicat, perfect pentru o masă festivă sau pentru o gustare deosebită.

Cum se prepară cârnații cu trufe, noua mâncare vedetă pe masă, de sărbători

Cârnații cu trufe sunt o delicatesă rafinată, iar prepararea acestora presupune folosirea unor ingrediente de calitate, inclusiv trufe, care adaugă un gust unic și intens. Pentru a-i prepara, ai nevoie de carne, sare, piper, usturoi și … trufe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anul acesta, potrivit statisticilor, pentru români va fi cel mai scump Crăciun din ultimele două decenii. Din cauza inflației, produsele tradiţionale s-au scumpit cu aproape 50%.

O altă rețetă de cârnați cu trufe

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (sau amestec de porc și vită, după preferință)
  • 150 g slănină sau bacon (pentru un plus de gust)
  • 100 g trufe (trufe proaspete sau ulei de trufe, în funcție de disponibilitate)
  • 30-40 g sare
  • 5-10 g piper negru măcinat
  • 3-4 căței de usturoi (opțional, în funcție de preferințe)
  • 1 pahar de vin alb (opțional, pentru a da un gust mai fin)
  • 1 linguriță de cimbru uscat (opțional)
  • 1 membrană naturală de cârnați (găsită la magazinele de produse tradiționale sau la măcelării)

Mod de preparare:

Taie carnea de porc și slănina în bucăți mici. Folosește o mașină de tocat carne pentru a toca amestecul de carne și slănină.

Dacă folosești trufe proaspete, trebuie să le cureți cu grijă și să le tai în felii subțiri sau le poți da pe răzătoare pentru a extrage aroma mai intensă.
Dacă folosești ulei de trufe, acesta va fi adăugat mai târziu în compoziție, pentru a păstra aroma intactă.
Adaugă într-un bol mare carnea tocată, slănina, sarea, piperul și alte condimente dorite (usturoiul zdrobit, cimbru). Adaugă și…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- „spynews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest articles

Andreea Bănică se confruntă cu probleme de sănătate! Imaginea cu care artista și-a îngrijorat fanii: „Am clacat…”

Cu ce probleme de sănătate se confruntă Andreea Bănică Artista s-a fotografiat cu perfuzia...

Pakistan spune că discuțiile cu Afganistanul au fost blocate după ciocnirile mortale de la graniță | Știri

Rezumat Un oficial afgan a anunțat că patru civili afgani au fost uciși și cinci...

SAFE Friday de la SIGNAL IDUNA: alegerea care te protejează, nu doar te tentează

Într-o lume în care Black Friday transformă fiecare click într-o cursă pentru reduceri, SIGNAL...

More like this

Andreea Bănică se confruntă cu probleme de sănătate! Imaginea cu care artista și-a îngrijorat fanii: „Am clacat…”

Cu ce probleme de sănătate se confruntă Andreea Bănică Artista s-a fotografiat cu perfuzia...

Pakistan spune că discuțiile cu Afganistanul au fost blocate după ciocnirile mortale de la graniță | Știri

Rezumat Un oficial afgan a anunțat că patru civili afgani au fost uciși și cinci...