AcasăMondenCând este prea frig ca să îți lași pisica afară. Temperatura la...

Când este prea frig ca să îți lași pisica afară. Temperatura la care trebuie să le bagi în casă

Published on

spot_imgspot_img


Când este prea frig pentru a-ți lăsa pisica afară? Iată la ce temperatură trebuie să o bagi în casă! Care sunt semnele prin care îți poți da seama că animalul de companie este în pericol, după ce a fost expus la temperaturi scăzute? Toți stăpânii trebuie să știe aceste informații pe timp de iarnă!

Chiar dacă blana le oferă pisicilor o protecție destul de bună împotriva frigului, expunerea prelungită la temperaturi scăzute poate fi periculoasă de cele mai multe ori. Animalele pot ajunge să sufere de degerături sau hipotermie, mai ales atunci când vine vorba de condițiile severe.

Cats Protection, o organizație de renume în protecția pisicilor, a atras atenția asupra faptului că temperatura normală a corpului pisicilor variază între 38 și 39 de grade. Prin urmare, ele sunt mai sensibile la temperaturile scăzute decât s-ar crede.

Pisică albă
La ce temperatură nu e bine să lași pisica afară. Foto: freepik

Potrivit unor veterinari de la Medivet, temperaturile sub 7 grade Celsius reprezintă un risc pentru pisici. În cazul animalelor cu blana scurtă, fără blană sau care sunt tinere, vârstice ori bolnave, chiar și aceste valori pot ajunge să fie periculoase. Cea mai bună soluție este ca pisicile să stea în interior.

Citește și: Câte zile pot fi lăsate pisicile singure acasă, de fapt. Greșeala pe care mulți români o fac când pleacă în concediu

Simptomele care arată că pisica ar putea fi în pericol

Pisicile știu în mod instinctiv când să caute adăpost, însă există și situații în care nu reușesc. Dacă nu pot să își mențină căldura, acestea riscă să ajungă la hipotermie, o condiție gravă care poate duce la complicații severe.

Semnele care pot indica o scădere periculoasă a temperaturii includ simptome precum: tremurat, gingii decolorate sau palide, urechi, nas și labe reci la atingere, mișcări lente, letargie, confuzie și chiar pierderea conștiinței. Dacă animalul prezintă astfel de semne, este esențial să începi să o încălzești treptat, masând-o ușor și cu pături.

Pentru a evita astfel de situații este esențial să te asiguri că pisica are acces în casă. Ba chiar mai mult, animalul trebuie să aibă mereu apă proaspătă.

Citește și: Regulă pentru românii care au animale de companie. Ce trebuie să știe stăpânii de câini



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest articles

Mere ariciu, un desert delicios pe care îl făceau străbunii noștri. Rețeta clasică din 1938

Este un desert delicios, simplu, cu un aspect cu totul inedit! Merele ariciu pot...

Preşedintele croat Milanović, critic al UE şi al NATO, câștigă un nou mandat, cu 74% din voturi

Preşedintele Croaţiei, Zoran Milanović, un critic al Uniunii Europene şi al NATO, susţinut...

La impactante declaración de Gökberk Demirci: “¡Este matrimonio nos separó!”

La impactante declaración de Gökberk Demirci: "¡Este matrimonio nos separó!" @Amigotv103 #gökberk #gökberkdemirci ... source

More like this

Mere ariciu, un desert delicios pe care îl făceau străbunii noștri. Rețeta clasică din 1938

Este un desert delicios, simplu, cu un aspect cu totul inedit! Merele ariciu pot...

Preşedintele croat Milanović, critic al UE şi al NATO, câștigă un nou mandat, cu 74% din voturi

Preşedintele Croaţiei, Zoran Milanović, un critic al Uniunii Europene şi al NATO, susţinut...