La acea vreme respectivă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pare să fi subestimat acest deces, pe fondul lipsei de dovezi privind transmiterea la om și mai ales virulența procesului, potrivit BBC.
Ulterior, pandemia a făcut peste șapte milioane de victime la nivel global. Deja la finalul lunii ianuarie 2020 existau temeri că virusul există în Europa, în februarie se produce explozia de infectări din Italia. Pe 26 februarie a fost raport primul caz în România, iar aproximativ o lună mai târziu și primul deces.
Pe 11 martie 2020 s-a declarat pandemie la nivelul Uniunii Europene. Până la 4 martie 2023, pandemia a provocat peste 680 milioane de cazuri și 6,8 milioane de decese confirmate, fiind una dintre mortale din istorie.
China nu pare să fie marcat pe 11 ianuarie 2025 împlinirea a 5 ani de la declanșarea uneia dintre cele mai distructive pandemii care au lovit omenirea, în contextul în care autoritățile locale insistă să restricționeze anumite informații legate de COVID, atât pentru propriul popor, cât și pentru comunitatea internațională
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”
Sursa:
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii